Ittzés Mihály cikkei


Digitális gyűjteményünk Ittzés Mihály (1938-2018) zenepedagógus, zenetudós kecskeméti vonatkozású írásait tartalmazza. Ittzés Mihály 1970-től haláláig élt és dolgozott Kecskeméten. Kezdetben a Kodály Iskolában tanított, majd a Kodály Intézet tanára és igazgatóhelyettese volt, ahol kutatóként és oktatóként 2018-ig folytatta munkáját. A csaknem öt évtized alatt több száz cikke, tanulmánya, beszámolója, hangversenykritikája jelent meg városunk zenei életéről és zenetörténetéről helyi lapokban, szakmai folyóiratokban és szakkönyvekben egyaránt. Az adatbázis ezek digitalizált változatát tartalmazza. A nyomtatásban is megjelent írások mellett közlünk néhány eddig kiadatlan munkát is: előadásokat, ünnepi beszédeket, műsorismertetőket. Az írásokat az eredetitől eltérő, egységes formában közöljük, Ittzésné Kövendi Kata jegyzeteivel ellátva.

Tervezzük a gyűjtemény további bővítését az Ittzés Mihály munkásságáról szóló cikkekkel és a vele készült interjúkkal. Ezek közül kettő, a Forrás folyóirat 2017. decemberi számában megjelent életútinterjú, valamint a 2023. október 14-én rendezett Ittzés Mihály Emléknap előadásai  már most is megtalálhatók.

A cikkek adatai (cím, téma, közreműködők és kapcsolódó nevek, jegyzetek) mellett a teljes szövegben is lehet keresni.
Az anyaggyűjtést és szöveggondozást Ittzésné Kövendi Kata és Polyák Zsuzsanna, a Kodály Intézet tudományos munkatársa végezték. Nyelvi lektorként dr. Füzi László és Göttinger Márk működtek közre.

Böngészés minden rekord között >>

Keresés az írások teljes szövegében >>

Keresések